Blogunk az Igazi Nő magazin legfrissebb számának tanácsaiból válogatott:

  1. Szeresd a házimunkát!

A házimunka a legjobb munka, amit csak egy nő kívánhat! A porszívózás, a mosogatás, a főzés mind olyan teendő és feladat, amelyet képesek vagyunk mi nők is felfogni és helyes elvégzését elsajátítani, rögzíteni. Törekedj arra, hogy anyádtól, nagyanyádtól a lehető legtöbbet tanulj és neveld erre lányaid és unokáid is! Leld örömöd benne, és ne feledd, mindig fejlődj, tökéletesedj!

  1. Ismerd a korlátaidat!

Ha már mindenáron dolgozni szeretnél és a férjed is engedékeny, akkor menj el tehetősebb családokhoz cselédnek, bébiszitternek, komornának, szakácsnőnek. Hamar rá fogsz jönni, hogy ambícióid tévesek és buta voltál, hogy önálló munkáról álmodoztál!

  1. A tudás a férfiak hatalma.

Az iskola (pláne az egyetem) nem nőknek való hely! Ha le tudod írni a neved, ha fel tudod olvasni az esti mesét és megérteni az ételrecepteket, az bőven elég! Számolni felesleges megtanulnod, mert a férjed úgy is jobban tudja, hogy mennyi kosztpénzből kell kijönnöd, mennyit költhetsz ruhákra és szépítőszerekre.

  1. A nők hatalma a szépség.

Nőként fontos, hogy mindig kívánatos és szép legyél. A munkahelyi, céges partikon elengedhetetlen, hogy dekoratív kísérőként jelenj meg. Járj rendszeresen fodrászhoz, kozmetikushoz és manikűröshöz, kérd ki a személyi stylistod tanácsát! Ha szeretnél egy új edényfogó kesztyűt, új porzsákot a porszívóba, esetleg egy új étkészletet, akkor vegyél fel valami igéző ruhát és csábosan várd otthon a munkából hazatérő férjed! Ne feledd, neked is meg kell dolgoznod ezekért az áhított dolgokért!

  1. Csak megfelelő emberekkel barátkozz!

Ne feledd a mondást, „madarat tolláról, embert barátjáról”. Semmiképpen se elegyedj szóba olyan nőkkel, akik nadrágot hordanak, esetleg lapos talpú cipőt! Fordítsd el a fejed, ha meglátsz egy harmincas nőt, aki mellett nincs legalább 2-3 gyerek! Ne fogadd a köszönését a másik nővel együttélő szomszédasszonynak! Csak egészséges gondolkodású, normális értékrendű, fiatalos hölgyekkel járj délutáni mozielőadásokra vagy színházba. Velük is jobb, ha csak a gyereknevelésről és háztartásról beszélgettek.

  1. Valósítsd meg önmagad!

Sose feledkezz meg arról, hogy nőként az anyaság a legtöbb és az egyetlen, amire vágyhatsz! A női önmegvalósítás legmagasabb foka a gyermekvállalás. Tartsd észben, hogy nőként így válhatsz a társadalom hasznos tagjává! Egy olyan nő, aki nem akar gyereket, nem találhat magának párt és a férfiak is lenézik! Hidd el, hogy a férfiak nem tudós beszélgetőtársra vágynak, hanem egy olyan nőre, aki megvalósítja család iránti vágyukat!


(A kép forrása: heyrita.co.uk)